Hoofdsponsor

Aegon.nl
 
 Partner
Lotto
Sitemap
Contact webmaster
   Registreren    Vraag en antwoord    Inschrijven    Webwinkel  

Nieuws

Eerste finaleplaats Nederland op WK Roeien in Zuid-Korea

Geplaatst op: ma 26 aug 2013

Dag twee van het WK roeien in het Zuid-Koreaanse Chungju leverde voor Nederland de eerste A-finaleplaats op. De lichte dames dubbel vier wonnen hun heat en plaatsten zich direct voor de A-finale op vrijdag.


Op de tweede WK-dag kwamen zes Nederlandse ploegen in actie. De lichte mannen vier zonder kwalificeerden zich vanochtend voor de volgende ronde, de halve finale. De achten eindigden als derde (mannen) en vierde (dames) en zijn aangewezen op de herkansingen (woensdag) om de finale te halen. Ook skiffeuse Inge Janssen plaatste zich met haar tweede plaats in de voorronde, direct voor de halve finales. De para-roeiers moeten ondanks hun tweede plek, morgen naar de herkansing.

Nederland is met 14 ploegen vertegenwoordigd op het WK roeien 2013. Gisteren plaatsen zich al vijf van de acht ploegen direct voor de volgende ronde. Samen met de resultaten van vandaag, leveren de voorrondes (heats) het Aegon Nationaal RoeiTeam in totaal acht ploegen op die zich direct plaatsten voor de volgende ronde. De overige zes boten proberen via de herkansingen op dinsdag en woensdag alsnog de (halve) finale te halen. Aan het WK 2013 doet een record aantal landen mee van 73.

Het WK duurt nog de hele week en eindigt volgende week zondag (1 september).

Overzicht van de resultaten van vandaag:

Mannen
M8+: David Kuiper, Govert Viergever, Boudewijn Roell, Sjoerd de Groot, Vincent van der Want, Ruben Knab, Gerbren Spoelstra, Thomas Doornbos, Peter Wiersum (stuur), Harold Langen (reserve). Derde plek en door naar de herkansing (woensdag)

LM4-: Bjorn van den Ende, Tim Heijbrock, Arnoud Greidanus, Joris Pijs, Tim Weerkamp (reserve). Tweede plek en door naar halve finale (vrijdag)

Vrouwen
W8+: Heleen Boers, Rosa Bas, Dominique van der Pauw, Kirsten Wielaard, Janneke van der Meulen, Aletta Jorritsma, Kyra de Vries, Marleen Verburgh, Jonna de Vries (stuur) Vierde plek en naar herkansing (woensdag)

W1x: Inge Janssen Tweede plaats en naar halve finale (vrijdag)

W4x: Mirte Kraaijkamp, Maaike Head, Rianne Sigmond, Marie-Anne Frenken, Nienke van Hoogenhuijze (reserve) Winst en geplaatst voor A-finale (vrijdag)

Para-roeien
TAMix2x: Corné de Koning, Esther van der Loos Tweede plaats en naar herkansing (dinsdag) 

Resultaten van overige voorrondes (gisteren):

Mannen
M4-: Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks, Robert Lücken. Winst in heat en direct door naar halve finale (donderdag)

M4x: Meindert Klem, Thijs van Luijk, Dirk Uittenbogaard, Peter van Schie. Derde in heat en door naar herkansing (dinsdag).

M2-: Rogier Blink, Mitchel Steenman. Tweede in heat en door naar herkansing (dinsdag)

M1x: Roel Braas. Tweede in heat en direct door naar kwartfinale (woensdag).

LM2x: Vincent Muda, Tycho Muda. Winst in heat en direct door naar de halve finale (donderdag)

Vrouwen
W4x: Sophie Souwer, Lisa Scheenaard, Nicole Beukers, Chantal Achterberg. Tweede plek in heat en naar herkansing (dinsdag).

W2-: Olivia van Rooijen, Ellen Hogerwerf. Winst in heat en door naar halve finale (donderdag)

LW2x: Lisa Wörner, Maaike Head. Tweede in heat en door naar halve finale (donderdag)

 

 

 Plaats een reactie

[Log in] om een reactie te plaatsen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd.

[terug]